logo.svg
logo.svg

Diensten voor het onderwijs

Speciale voorwaarden voor het onderwijs

Lab9 biedt scholen, leerkrachten en leerlingen specifieke kortingen aan op een assortiment Apple-producten.

 

Kortingen voor studenten

  • ben 18 jaar of ouder.
  • Ik ben een student aan hogeschool, universiteit of CVO.

Kortingen voor leerkrachten

  • Ik ben leerkracht of docent.
  • Ik heb een personeelskaart van een onderwijsinstelling

Onderwijs – specifieke aanpak

Onze Lab9 medewerkers hebben ruime ervaring in openbare aanbestedingen en raamcontracten. Onderwijsinstellingen en leerkrachten genieten bij Lab9 van speciale kortingen. Uw Lab9 EDU adviseur brengt u graag op de hoogte van de mogelijke kortingen.

Installatie ter plaatse

Onze Lab9 experten komen bij u ter plaatse voor de installatie, configuratie en zo nodig opleiding van de hardware en software. Van bij de start van het project wordt samen met u een planning opgesteld zodat de uitvoering ervan perfect in uw agenda past. Kwaliteit en een goeie service zijn voor ons prioritair.

Leasing of renting

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de financiering van Apple materiaal in het onderwijs. De school of de ouders en leerlingen kunnen zelf de iPad aanschaffen. Een leasing kan worden voorgesteld aan de school, waarbij de iPad ook verzekerd kan worden tegen diefstal en schade. Of een huurformule kan worden uitgewerkt. Spreek erover met uw Lab9 adviseur.

Uw persoonlijke adviseur

Ons team bestaat uit adviseurs die jarenlange ervaring hebben met het onderwijs en zich continu bijscholen op vlak van ICT. Onze adviseur analyseert samen met u het  volledige informaticaproject en biedt u de meest geschikte oplossing aan. Stapsgewijs zal de implementatie van het project worden opgevolgd.


Infosessies voor het onderwijs

Opleiding op maat

Lab9 biedt zowel voor de leraar als de ICT-coördinator gratis cursussen en begeleiding aan.

Hierbij geven we zowel aandacht aan het technologisch als het pedagogisch aspect. Zo komen er bijvoorbeeld specifieke oplossingen aan bod voor het beheer van uw iPads in de klas, waarbij de gebruiksvriendelijkheid en eenvoud wordt aangetoond waarmee de leraar zijn leerlingen kan begeleiden en zelfs persoonlijk kan aansturen.

 

In samenwerking met ICT atelier (www.ictatelier.be) wordt dan weer ingegaan het pedagogische. We adviseren specifieke apps en leren u hoe u zelf een cursus kunt opstellen. Hoe maak je bv. een quiz op voor uw leerlingen ? Via hands-on oefeningen krijgt u alles goed onder de knie.

Infosessie_Pedagogisch copy.png

Pedagogische sessie: iPad in de vakken 

Met een iPad heb je alles wat je nodig hebt voor school gewoon bij de hand. Bij de App Store kun je inmiddels vele duizenden apps downloaden, bijvoorbeeld om muziek te maken, te filmen of teksten te schrijven. En geef je zelf les, dan kun je apps downloaden om de progressie van je leerlingen bij te houden en alles netjes op orde te houden. En dat is nog maar het begin.

 

iPad-apps vergroten de onderwijsmogelijkheden, zowel in de klas als daarbuiten. Of het nu gaat om interactieve verhalen, fijne motoriek of een videoprogramma, er is voor elk wat wils.

 

In deze sessie hebben we het over apps en interactieve verhalen per thema, maar ook praktijkvoorbeelden van collega's die reeds jaren lesgeven met iPads.

 

ICT-Atelier.png

Wie is ICT Atelier?

Wil jij iPads integeregen in uw school? De iPad apps vergroten namelijk de onderwijsmogelijkheden, zowel in de klas als daarbuiten. Om leerlingen echt te stimuleren, moet de technologie nu geïntegreerd worden in het onderwijs- en leerproces. Daarom biedt Lab9 in samenwerking met ICT-Atelier leerkrachten een reeks cursussen aan die specifiek toespitsen op de werking van een iPad in de klas. Alle coaches van ICT-Atelier zijn zelf leerkracht. Daardoor hebben zij een unieke kijk op de zaak, want zij begrijpen wat belangrijk is in het onderwijs. Zij kunnen je precies vertellen hoe je de iPad het best inzet in jouw klaspraktijk.

 

Deze oplossing wordt volledig op maat van de klant aangeboden. Wij polsen naar jullie behoeften en wat jullie willen bereiken, en gaan op die manier een cursus voor jouw school samenstellen. 

Infosessie_Pedagogisch.png

Parktische sessie: iPad deployment in de school

Als ICT-Coordinator wil je  graag op de meest efficiënte manier deze iPad's gaan beheren.  Je vindt in deze sessies relevante info en know-how om meteen aan de slag te gaan met uw iPads. We nodigen je graag uit voor de infosessie over iPad deployment in het onderwijs. Tijdens deze infosessie zullen we de 3 verschillende methodes voor het beheer van de iPad toelichten:

 

iTunes: ITunes biedt beperkte mogelijkheden voor het beheer van de iPad. We staan hier kort bij stil voor die scholen die een zeer beperkt aantal iPads hebben.

 

Apple Configurator: Apple Configurator is een programma waarmee iPad, iPhone en iPod touch eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd op scholen. Apple Configurator kan worden gebruikt om snel grote aantallen iOS-apparaten te configureren met de instellingen, apps en gegevens die u opgeeft voor uw studenten of medewerkers.

 

Apple Mobile Device Management: Mobile Device Management (MDM) biedt scholen de mogelijkheid om grootschalige implementaties van de iPhone en iPad te beheren. Deze oplossing voor iOS-devices geeft IT-afdelingen de mogelijkheid om apparaten veilig in te schrijven in een schoolomgeving, draadloos te configureren en instellingen bij te werken, op de naleving van het beleid, en op afstand wissen of vergrendelen van beheerde apparaten.