icon-shop-cart.svg
logo.svg
logo.svg
icon-lookinglass.svg

Adobe EDU migratie

2019-06-11 09:07:50 | Marieke Du Pré

Adobe heeft aangekondigd dat de Adobe Device Licences die jullie momenteel gebruiken, worden vervangen door ‘Shared Device Licences’ (SDL). Na eind december 2019 zullen de huidige licenties niet meer werken. 

Wat is SDL?

De nieuwe Shared Device Licenses hebben een aantal voordelen voor admins en gebruikers. Enderzijds hebben de gebruikers toegang tot wat Adobe 'cloud-based' apps noemt, zoals Adobe Spark, Adobe Fonts, Adobe Portfolio etc. Anderzijds kunnen ze ook zelf hun projecten opslaan, synchroniseren en delen met collega's in de cloud. Voor admins wordt het gemakkelijker om in de Admin Console werkstations te groeperen en te kijken welke toestellen in gebruik zijn. 

 

Om over te gaan van Adobe Device Licenties naar Shared Device Licenties (SDL) is een migratie in de Admin console vereist. Vervolgens wordt er verwacht dat jullie de installatie pakketten die jullie hebben gemaakt om de software op de computers te zetten, opnieuw samenstellen. 

 

Migratie DL naar SDL (download het stappenplan)

  1. Controleer of het besturingssysteem compatibel is met de laatste versie van Adobe Creative Cloud.
  2. Kies een identiteitstype.
  3. Migratie van de Admin Console naar Enterprise.
  4. Oude licenties de-installeren.
  5. Nieuwe installatiepakketten maken.
  6. Nieuwe installatiepakketten uitzetten op de toestellen.

 

Volledige handleiding voor de migratie te bekomen via adobe.sales@lab9.be.

 

Opgelet! 

Voor de installatie van de nieuwe licenties moet het besturingssysteem van alle computers aan deze minimum vereisten voldoen: 

Mac: MacOS High Sierra (10.13)                                                        Windows: Windows 7 of hoger

 

Eens je aan de migratie begint, moet die binnen de 30 dagen voltooid worden. Na 30 dagen werken de oude licenties niet meer. 

 

Vragen of problemen? 

  • Vragen over je hardware die niet langer compatibel is, neem gerust contact op met Account manager Jan Van Heck via jan.vanheck@lab9.be of François Hanton via francois.hanton@lab9.be
  • Vragen over support dan kan je bij de hotline terecht per mail (hl@lab9.be) of telefonisch (056 26 05 78). 

Alternatief

Weet dat er ook 'Named' licenties bestaan. Dat zijn licenties per gebruiker. Deze licenties is een interessant alternatief wanneer u over een grote hoeveelheid licenties beschikt. Contacteer gerust adobe.sales@lab9.be voor meer informatie over de 'Named' licenties.