logo.svg
logo.svg
Banner_IpadDeployment-18052016_2000x0.jpg

iPad Deployment in het onderwijs - Brugge

18/05/2016

Als ICT-Coordinator wil u graag op de meest efficiënte manier deze iPad's gaan beheren. Daarom organiseren we  iPad sessies specifiek voor scholen. In deze sessie vind je relevante info en know-how om meteen aan de slag te gaan met de iPad binnen de schoolomgeving.

Tijdens deze opleiding zullen we de 3 verschillende methodes voor het beheer van de iPad toelichten:

  • iTunes: iTunes biedt beperkte mogelijkheden voor het beheer van de iPad. We staan hier kort bij stil voor die scholen die een zeer beperkt aantal iPads hebben.
  • Apple Configurator: Apple Configurator is een programma waarmee iPad, iPhone en iPod touch eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd op scholen. Apple Configurator kan worden gebruikt om snel grote aantallen iOS-apparaten te configureren met de instellingen, apps en gegevens die u opgeeft voor uw studenten of medewerkers.
  • Apple Mobile Device Management: Mobile Device Management (MDM) biedt scholen de mogelijkheid om grootschalige implementaties van de iPhone en iPad te beheren. Deze oplossing voor iOS-devices geeft IT-afdelingen de mogelijkheid om apparaten veilig in te schrijven in een schoolomgeving, draadloos te configureren en instellingen bij te werken, op de naleving van het beleid, en op afstand wissen of vergrendelen van beheerde apparaten.

Praktisch

Locatie: Lab9 Brugge - Geldmuntstraat 18 - 8000 Brugge

 

Wanneer: Woensdag 18/05/2016 - Van 09u00 tot 12u00

 

Uw lesgever: Koen Mariën - Apple Distinguished Educator bij ICT Atelier

Inschrijven

Ik schrijf me in voor