logo.svg
logo.svg
Digitale werkplek - banner

Infosessies Lab9 Education

26/04/2017, Lab9 Aalst - 17/05/2017, Lab9 Kortrijk

Lab9 biedt zowel voor de leraar als de ICT-coördinator gratis cursussen en begeleiding aan.

Hierbij geven we zowel aandacht aan het technologisch als het pedagogisch aspect. Zo komen er bijvoorbeeld specifieke oplossingen aan bod voor het beheer van uw iPads in de klas, waarbij de gebruiksvriendelijkheid en eenvoud wordt aangetoond waarmee de leraar zijn leerlingen kan begeleiden en zelfs persoonlijk kan aansturen.

 

In samenwerking met ICT atelier (www.ictatelier.be) wordt dan weer ingegaan het pedagogische. We adviseren specifieke apps en leren u hoe u zelf een cursus kunt opstellen. Hoe maak je bv. een quiz op voor uw leerlingen ? Via hands-on oefeningen krijgt u alles goed onder de knie.

Pedagogische sessie - iPad in de vakken

Met een iPad heb je alles wat je nodig hebt voor school gewoon bij de hand. Bij de App Store kun je inmiddels vele duizenden apps downloaden, bijvoorbeeld om muziek te maken, te filmen of teksten te schrijven. En geef je zelf les, dan kun je apps downloaden om de progressie van je leerlingen bij te houden en alles netjes op orde te houden. En dat is nog maar het begin.

 

iPad-apps vergroten de onderwijsmogelijkheden, zowel in de klas als daarbuiten. Of het nu gaat om interactieve verhalen, fijne motoriek of een videoprogramma, er is voor elk wat wils.

 

In deze sessie hebben we het over apps en interactieve verhalen per thema, maar ook praktijkvoorbeelden van collega's die reeds jaren lesgeven met iPads.

 

Datum en locaties

08/02/2017 - Lab9 Brugge (Geldmuntstraat 18, 8000 Brugge) - Afgelopen

17/05/2017 - Lab9 Kortrijk (Lange Steenstraat 6, 8500 kortrijk)

 

Sessie gaat door van 14u tot 16u30, uw eigen iPad mag je meenemen, maar er zijn ook iPads van Lab9 voorzien.

 

Kostprijs

Gratis

 

Praktische sessie - iPad deployment met Zuludesk

Als ICT-Coordinator wil je  graag op de meest efficiënte manier deze iPad's gaan beheren.  Je vindt in deze sessies relevante info en know-how om meteen aan de slag te gaan met uw iPads. We nodigen je graag uit voor de infosessie over iPad deployment in het onderwijs.

 

Tijdens deze sessie richten we ons op het gebruik van Zuludesk. Met Zuludesk beheer je al uw toesellen binnen het onderwijs. Hiervoor is de MDM-tool dan ook speciaal voor gemaakt. Dankzij de eenvoudige intuïtieve interface beheer je in een handomdraai alle iPads binnen uw schoolomgeving. 

 

Datum en locaties

30/11/2016 - Lab9 Kortrijk (Lange Steenstraat 6, 8500 Kortrijk) - Afgelopen

26/04/2017 - Lab9 Aalst (Kattestraat 23, 9300 Aalst)

 

Sessie gaat door van 14u tot 16u30, uw eigen iPad mag je meenemen, maar er zijn ook iPads van Lab9 voorzien.

 

Kostprijs

Gratis

Inschrijven

Inschrijven

iPad sessie in beeld