logo.svg
logo.svg
Epson-day - Gent_v2.jpg

Passion for Photo & Indoor Printing

Passion for Photo & Indoor Printing

Maandag 23 Oktober 2017

Large Format Printing wint nog altijd aan populariteit. Je haalt er dan ook het maximum mee uit jouw communicatie: een ijzersterk beeld gecombineerd met piekfijn grafisch ontwerp en efficiënte marketing op een imposant canvas. Over sterke communicatie gesproken!

 

Tijdens onze infodag “Passion for Photo & Indoor Printing” zetten we dus graag de mogelijkheden van groot formaat printen, samen met een aantal afwerkingsmogelijkheden, in de kijker.

 

Ben je marketeer of grafisch vormgever? Wat zijn de afwerkingsmogelijkheden? En welke software heb je eigenlijk nodig en kies je het best als je weinig technische bagage hebt? 

 

Ben je fotograaf? Dan laten we je in dze info namiddag ontdekken hoe je net dat tikkeltje meer uit jouw fotoprints haalt naar kwaliteit en efficiëntie toe. Naast de modellen van Epson tonen we je nog media en afwerkingsmogelijkheden die jouw foto’s nog meer laten leven op groot formaat prints, dankzij de juiste software. 

 

Tussen de verschillende sessies en tijdens pauzes geven we ook demo’s op de Epson P10000 en de Roland snijplotters, en kan je ons uiteraard de nodige vragen stellen. 

 

De Epson SC-P800 wordt enkel verloot onder de aanwezige deelnemers.

 

 

Programma

12u30 - 13u30

Broodjeslunch met beursmoment

 

13u30 - 14u30:

Efficient ontwerpen met Adobe Stock  & Illustrator
Over posters, banners, doosjes en dubbelzijdige kaartjes 

 

14u30 - 15u00:

De printoplossing van Epson

Epson heeft een hele brede waaier aan printers, in deze sessie gaan we in wat meer detail in op het waarom je welke Epson voor welke toepassing gebruikt zodat u de juiste keuze kan maken. 

 

15u00 - 15u30:

Pauze met beursmoment

 

15u30 - 16u00:

De software oplossing voor groot formaat printer (Mirage en Epson Spectroproofer) 

Mirage is een software die printen een pak eenvoudiger maakt. Je hoeft geen hopen instellingen te overlopen om de juiste print te maken. Voor de grote merken van papier zijn de kleurprofielen van zowat alle papieren direct beschikbaar in Mirage.

 

Bovendien spaart Mirage je geld en tijd. Geen “print pagina’s” meer samen klungelen in Photoshop. Mirage neemt dit van je over en snijdt je papier op de juiste lengt, of zelfs rij per rij.

 

Met de combinatie Mirage en de Spectroproofer van Epson maak je in een knip een kleurprofiel voor jouw papier op jouw printer. Kleurbeheer zonder hocus-pocus.

 

16u00 - 17u00:

Afwerkingsmogelijkheden met diverse media & demo (Ilfoguard & Roland)

Ilfoguard heeft een mooi gamma aan laminaten dat u toelaat om enerzijds je prints te beschermen en anderzijds nog een extra afwerking te geven (van super glossy tot gezandstraald).

 

Creativiteit moet je breed zien. Het ontwerp en de print zijn daar de eerste stappen in, maar je ontwerp uitsnijden in de gepast vorm met een Roland snijplotter maakt het pas volledig indrukwekkend. Gaande van een simpele sticker vorm tot een vrij complex (mock-up) design van een verpakking, enkel uw verbeelding is nog de beperking.

 

17u00 - 18u00

Netwerkdrink met beursmoment

Praktisch

Kostprijs: Gratis, mits inschrijving. Indien afwezig zonder bericht wordt een 'no-show fee' van €75 aangerekend.

Waar: Communicatiehuis, Sint-Denijslaan 485, 9000 Gent

Inschrijven