logo.svg

Lab9 Photo

Lab9 Photo

Met Lab9 Photo aan je zijde kan je terug de focus leggen op het
werk, het maken en bewerken van beelden. Dan zorgen wij voor de rest.

Met Lab9 Photo aan je zijde kan je terug de focus leggen op het werk, het maken en bewerken van beelden. Dan zorgen wij voor de rest.

 

23 jaar doorgedreven samenwerking met een paar honderd fotografen levert heel wat kennis en ervaring op. Het doel van Lab9 Photo is om oplossingen aan te bieden op maat van de professionele fotograaf. De uitdaging is het voortdurend zoeken naar de balans tussen maximale ondersteuning van een efficiënte en betrouwbare workflow met een beperkt budget. Naast de verkoop van de producten zorgen wij ook voor de installatie, ondersteuning en opleiding. Uw werkcomfort is onze uitdaging … elke dag opnieuw!

 

Ilford Creative Emulsions

Ilford Creative Emulsion

 

Met GALERIE Creative Emulsion bied je als fine art fotograaf en labo de mogelijkheid om echt unieke prints te maken op je papier naar keuze.

 

Een speciale laag voor water gebaseerde inktjet inkten wordt d.m.v. een coating bar op een zeer breed gamma van media aangebracht : ongestreken papier, fine art papieren, katoen- , washi- , bambo- , rijst-papier, en creëert zo de uniek look en feel van het finale geprinte beeld.

 

Ilford Creative Emulsions Starter Pack : tijdelijk met 15% korting !

Ilford Creative Emulsion Starter Pack

Contains 

  • Creative Emulsion Blend A (250ml)  
  • Creative Emulsion Blend B (250ml)
  • Coating bar A & B (25cm)
  • Measure cups
  • Coating level gauge

Workflow

Workflow advies verward

 

Een goeie workflow kan het verschil maken tussen plezier of frustratie, tussen kwaliteit of matigheid, tussen verdienen of overleven. Door onze jarenlange ervaring met fotografen kunnen wij je bijstaan met raad en daad om een efficiënte workflow op te bouwen.

Supplies

Lab9Photo_Supplies_1123x0.png

"Color the media" is niet voor niets onze leuze! LAB9 Supplies/LAB9 Photo is gespecialiseerd in alle digitale papiersoorten. U zoekt naar inkt voor een water-based printer of een Solvent-based plotter? Of bent u op zoek naar een geschikt Fine-Art papier voor een reproduktie van een kunstwerk?

 

Van fotograaf tot drukker... Van creatieve mind tot posterprinter... Van office tot reclamebureau... Voor iedereen hebben we de inkten, toners, opslagmedia en uiteraard een uitgebreide waaier van diverse media!

 

Web galerij

Lab9Photo_Webgalerij_1123x0.png

Na de fotoshoot willen mensen zo snel mogelijk hun beelden zien. Met de Lab9 web galerij is dat een koud kunstje. Als fotograaf bepaal je zelf welke producten je aanbiedt, van eenvoudige foto’s op allerhande formaten tot eigen producten dat een combinatie van foto’s bevat. Wilt u dat de klant enkel een selectie kan doorgeven uit een hele shoot, geen probleem. Via automatische smart-collections zijn deze bestellingen nadien ook snel terug te vinden in Lightroom.

 

Ilfochrome

Platinum_Super_Gloss.jpg

 

Ilfochrome geeft Fotografen de mogelijkheid extra omzet te genereren, met het aanbieden van een nieuwe printservice.

 

De Ilfochrome panelen bieden een krasvaste ondergrond en zorgen dat uw beeld er uitspringt.

 

Het proces om een Ilfochrome print te produceren is een combinatie van de technologieën ontwikkeld door markleiders Sawgrass, Sefa en Ilford.

 

Met de Ilforchrome Starter Kit heb je alles in huis om zelf je Ilfochrome prints te maken.

 

Kleurbeheer

550-case-study-photography-print-large.jpg

 

Ilfochrome geeft Fotografen de mogelijkheid extra omzet te genereren, met het aanbieden van een nieuwe printservice.

 

De Ilfochrome panelen bieden een krasvaste ondergrond en zorgen dat uw beeld er uitspringt.

 

Het proces om een Ilfochrome print te produceren is een combinatie van de technologieën ontwikkeld door markleiders Sawgrass, Sefa en Ilford.

 

Met de Ilforchrome Starter Kit heb je alles in huis om zelf je Ilfochrome prints te maken.

 

Groot formaat printen

Lab9Photo_GrootFormaat_1123x0.png

Promo : 3 jaar garantie inbegrepen op P6000-P20000

 

Groot formaat printen, steeds meer een opportuniteit voor de drukkerij, grafische bedrijven en de grafische afdeling binnen de KMO of multinational.
De vraag naar kleine oplages op groot formaat blijft stijgen. De grote waaier aan verschillende print media en formaten, creëert heel wat meerwaarde bij visuele communicatie. Je creëert oplossingen waar internet geen alternatief biedt.

 

Projectie Systemen

Lab9Photo_Fotostudio_1123x0.png

 

De grootte van de presentatie van een beeld is bepalend voor de grootte van het beeld dat verkocht wordt. Hoe groter je de beelden aan jouw klant kunt tonen, hoe groter het formaat zal zijn waarop ze verkocht worden. Voor jouw klant wordt dit een heel andere ervaring, niet meer achter een computerschermpje zitten kijken maar ondergedompeld worden in beelden en sfeer.

 

Apple in de fotostudio

Lab9Photo_Apple_1123x0.png

 

Apple is niet weg te denken uit een fotostudio, na de shoot heel snel en accuraat foto’s aanpassen en fine-tunen om u klant te vreden te stellen. Met een iMac, Mac Pro of MacBook heeft u een toestel waar u duizenden foto’s kan verwerken. De toestelen zijn razend snel en ook erg mobiel, zo heb je uw fotostudio altijd bij de hand. 

 

Lab9 Foto Kiosk

Kiosk.jpg

Foto Kiosk hardware en software.

 

Klanten hun foto's laten bestellen in uw verkooppunt laat toe om de investering die je reeds maakte in printers beter terug te verdienen.

 

Voor pasfoto's bied deze kiosk ook een enorm gebruiksgemake en snelheid door zijn geoptimaliseerde gebruiksersinterface.

 

De Kiosk software kan ook op de oude Fuji Kiosken geinstalleerd worden!

 

Data-opslag

Lab9Photo_Dataopslag_1123x0.png

Opslag en backup voor de fotograaf is geen eenvoudige zaak, er is nood aan de capaciteit van een grote KMO, maar met het budget een eenmanszaak. Door onze jaren lange ervaring met professionele fotografen kunnen wij u helpen met de juiste balans te vinden, of het nu om 1TB of om 64TB gaat.

IT-Infrastructuur

IT-infrastructuur

 

Het lijkt niet zo belangrijk voor de fotograaf omdat je met een kleine omgeving zit, maar uit ervaring weten we dat tot 50% van de problemen die we binnen krijgen ermee te maken hebben.

 

Een correct geïnstalleerd netwerk, goeie WIFI connectie, de juiste opslag en backup oplossing e.d. zorgen voor vlotte manier van werken, ook bij het printen.