icon-lookinglass.svg
icon-lookinglass.svg
icon-shop-cart.svg
logo.svg
logo.svg
logo.svg
icon-lookinglass.svg

Toerist Pro met iPhone X

Door Evelyn Verzelen op 09/01/2018 in de categorie iPhone

Onze collega Zeno heeft een tijdje moeten wachten op zijn iPhone X maar als bij kerstwonder werd die net voor de eindejaarsperiode geleverd. Perfect, want Zeno vertrok de week nadien naar Londen om er de kerstsfeer op te snuiven én om zijn iPhone X uitgebreid te testen. 

iPhone X.png

Na de lancering van de iPhone tien jaar geleden bleven early adopters van Apple geruime tijd op hun honger zitten. Want toegegeven, de voorbije jaren bleef de iPhone-revolutie wat uit. Tot de lancering van de iPhone X, waarmee Apple de weg naar de toekomst verderzet. Of zoals Apple het zelf zegt: "Hallo toekomst". En de toekomst brengt heel wat verandering met zich mee: nieuw design, weg met de home button, een helderder 5,8" OLED-scherm, nieuwe handelingen om de iPhone mee te bedienen en Face ID.

 

All that glass

Ja, het design is volledig vernieuwd met een behuizing van roestvrij staal en glas. Voor de klungels onder ons - redacteur van dit artikel inclus - die hun iPhone al eens laten vallen is dat een iets minder praktisch element. Goede bescherming van de iPhone X is dus aangewezen. Zeno: "Ik heb mijn iPhone X onmiddellijk 'beveiligd' met een Tech21 Pure Clear case en een Belkin InvisiGlass screen protector." Wat wel leuk meegenomen is met al dat glas, is de mogelijkheid om jouw iPhone draadloos op te laden. Zo kan je dat al doen in diverse restaurants. Maar er zijn ook alternatieven voor thuis, zoals het Belkin BoostUP draadloos laadstation. 
 


 

Maar Apple nam ook het scherm onder handen. Voor echte Apple-adepten was het verdwijnen van de home button allicht de grootste verandering maar "Na een dag was ik al niet meer op mijn scherm aan het duwen om mijn iPhone te ontgrendelen," aldus Zeno. Het scherm zelf, dat groter is dan dat van een iPhone 8 Plus, wordt door velen als een van de mooiste veranderingen gezien. 

 

Hello, it's me

Bye bye home button! En daarmee de mogelijkheid om jouw iPhone met Touch ID te ontgrendelen. Welkom Face ID dan maar. "Ik hoorde en las al veel verhalen over hoe gezichtsherkenning minder veilig zou zijn dan Touch ID maar met Face ID heeft niemand anders mijn iPhone X al kunnen ontgrendelen. En we hebben serieus wat geprobeerd," zegt Zeno. 

 

"Het leuke aan Face ID is dat het werkt zonder dat je het beseft waardoor je onmiddellijk jouw home screen kan openen door van onder naar boven te swipen." Een leuk extraatje zijn de Animoji's - geanimeerde emoticons - die je dankzij Face ID in je iMessage berichten kan gebruiken. 

 

Like a pro

"Waar ik echt versteld van stond, was de kwaliteit die de twee camera's van de iPhone X afleveren," gaat Zeno verder. "Met de standaard modus 'Foto' leg je heel snel een focus en fotografeer je in top kwaliteit. Ook de kleurechtheid van de foto's is fantastisch."
 


 

Doordat de iPhone X - net als de iPhone 7 Plus en de iPhone 8 Plus - van twee camera's voorzien is, kan je in Portret Modus fotograferen. Op die manier geef je diepte aan jouw foto's door de achterkant wazig te fotograferen. "Zelf moet je hier niet veel voor doen: je tikt het object of de persoon aan die je wil fotograferen en jouw iPhone doet de rest. Het is onmogelijk om met deze functie slechte foto's te maken." Wil je jouw foto's toch nog bewerken? De standaard opties in iOS11 zijn uitgebreid genoeg en bieden je de mogelijkheid om belichting, contrast en andere aan te passen of om een leuke filter te voorzien. 

Plaats een reactie