icon-shop-cart.svg
logo.svg
logo.svg
icon-lookinglass.svg

5 tips voor je op vakantie vertrekt

Door Eline Borms op 08/07/2019 in de categorie Lifestyle

Vertrek je binnenkort op vakantie en neem je je geliefde Apple toestel(len) mee? Bekijk dan zeker eerst eens deze tips om een geslaagde vakantie te garanderen.

Blog-5-tips-voor-je-op-vakantie-vertrekt.png

1. Download je favoriete serie van Netflix

 

Of je nu een trip van 2 uur of één van 12 uur voor de boeg hebt, je favoriete series bij je dragen is altijd mooi meegenomen. Dankzij de handige downloadfunctie op Netflix, kun je volledige seizoenen op je iPhone en/of iPad zetten en bekijken onderweg en in het buitenland. Een heel belangrijke opmerking hierbij is dat het aanbod van Netflix soms sterk verschilt van land tot land - zodra je dus nood hebt aan een internetverbinding om te kijken, ben je beperkt (of heb je juist de extra mogelijkheden) tot het aanbod van het land waar je in verblijft. Als je dus een leuke serie hebt ontdekt die enkel in Spanje in het aanbod zit, dan download je die ook best voor je terug naar België reist!

 

2. Offline games installeren

 

Slecht weer of je zit op een lange vlucht, een leuke game spelen op je iPhone of iPad helpt om de tijd te doden op een leuke manier. Niets is echter zo vervelend als een game installeren waar je achteraf internet voor nodig hebt om te kunnen spelen. Op het vliegtuig is dit vaak niet mogelijk en in het buitenland kan dit voor een dure datarekening zorgen. Daarom hebben we enkele leuke offline speelbare games voor je op een rijtje gezet: Asphalt 9, Smash Hit en Drop Flin zijn de moeite waard om wat geheugen voor vrij te houden.

 

3. Playlists downloaden via Apple Music

 

Als abonnee bij Apple Music krijg je iedere week afspeellijsten voorgeschoteld die speciaal afgestemd zijn op jouw smaak en mood. Voor iedere roadtrip, workoutsessie, strandwandeling of pre-party kun je de juiste muziek vinden. Met één enkele tik kun je een volledige playlist bewaren op je iPhone, Apple Watch of iPad. Enkele suggesties zijn Friday Feeling en Songs of the summer

 

4. Bewaar je kaarten lokaal


De tijd van fysieke kaarten is (gelukkig) al lang voorbij. Van roadtrippen tot een gezellig restaurantje bezoeken - je zult steeds de ingebouwde GPS in je iPhone gebruiken. Dat je Google Maps offline kunt gebruiken, wist je waarschijnlijk al. Maar wat als je dan plots een verkeerde afslag maakt of er is een omleiding? Download een volledig gebied uit Google Maps op je iPhone en gebruik je GPS zonder beperkingen offline. Het enige dat je mist, is up-to-date verkeersinformatie over de verkeersdrukte, maar hey, tijd genoeg toch? 

 

5. Maak genoeg ruimte vrij op je device

 

Al de bovenstaande tips sparen je batterij- en dataverbruik uit, maar vereisen allemaal genoeg geheugenruimte op je iPhone of iPad. Zeker wanneer je ook nog eens leuke foto’s of video’s wilt maken, is het belangrijk dat je oude gegevens of apps die je niet gebruikt te verwijderen. Maak voor je vertrekt op vakantie een back-up van je iPhone of iPad en zet de foto’s die je niet meteen nodig hebt in iCloud of op je computer. 

Plaats een reactie