icon-shop-cart.svg
logo.svg
logo.svg
icon-lookinglass.svg

Eerste hulp bij tweedehandstoestellen

Door Eveline Van Landeghem op 28/03/2019 in de categorie Tips & tricks

Heb je de keuze gemaakt voor een tweedehandstoestel in de plaats van een nieuw dan zijn er natuurlijk enkele dingen waarmee je rekening moet houden. Het installeren van een tweedehandstoestel gaat namelijk ook gepaard met het verwijderen van de sporen van de vorige eigenaar. Om je op weg te helpen sommen we hier even de belangrijkste zaken op. Deze tips zorgen voor een probleemloze overgang.

Blog-W12-1029x0.png

Bij het overnemen van een oude iPhone, iPod of iPad moet je rekening houden met het Apple ID van de vorige eigenaar. Die is in veel gevallen niet volledig verwijderd van het toestel en kan voor beveiligingsproblemen zorgen wanneer je later een update wilt uitvoeren. De vorige eigenaar is zich hier echter vaak niet van bewust – je maakt hem/haar hier dus best attent op. De verkoper kan het Apple ID via de volgende stappen veilig en volledig verwijderen:

  1. Ga naar ‘Instellingen’ en daarna naar ‘Algemeen’.
  2. Wanneer je helemaal naar onderen scrolt, vind je de optie ‘Stel opnieuw in’. Hier klik je op.
  3. Daarna kies je voor ‘Wis alle inhoud en instellingen’. Dit zorgt voor een pop-up waarin gevraagd wordt of er een reservekopie gemaakt moet worden (indien nodig). Daarna wordt de toegangscode en het wachtwoord van het Apple ID (van de verkoper) gevraagd.
  4. Na het invullen kies je ‘Wis nu’. Het Apple logo zal verschijnen en het toestel wordt gewist. Dit proces kan enkele minuten in beslag nemen.
  5. Het toestel zal opnieuw opstarten zonder enige instellingen. Je kunt nu opnieuw de taal en het land instellen en via je eigen Apple ID inloggen op het toestel.

 

Voilà, je hebt een nieuwe iPhone die volledig gepersonaliseerd kan worden door jou. Heb je zin in een nieuw flashy hoesje? Kom zeker ons uitgebreid assortiment aan hoesjes bekijken in één van onze winkels.

 

Wat doe je indien je technische problemen ondervindt met het toestel? 

 

Bij kleine en grote herstellingen kun je steeds terecht in onze winkels, waar onze medewerkers je met veel plezier helpen. Indien het toestel dat je hebt overgekocht jonger is dan twee jaar, vraag dan zeker ook de originele aankoopfactuur van de verkoper om aanspraak te kunnen maken op garantie. Volg deze tips en je bent in een mum van tijd het tweedehandstoestel eigen. Heb je zelf nog leuke tips? Laat het ons weten in de reacties!

Plaats een reactie