icon-shop-cart.svg
logo.svg
logo.svg
icon-lookinglass.svg

Tips om je iPhone tegen de koude te beschermen

Door Eline Borms op 24/01/2019 in de categorie Tips & tricks

Loopt de batterij van je iPhone op koude winterdagen of op skireis ook snel leeg? Dit is te wijten aan de lithium-ion-batterij die te veel weerstand krijgt tijdens extreme temperaturen en hierdoor veel energie kwijtspeelt. Daarnaast kan het ook permanent schadelijk zijn voor je iPhone om hem langdurig tijdens vriestemperaturen te gebruiken. We sommen enkele tips op om je iPhone te beschermen. 

Blog_iPhone_Koude.png
 1.  Gebruik je iPhone niet tijdens extreme temperaturen

  Apple geeft zelf aan dat je je iOS-apparaten het best gebruikt bij temperaturen tussen de 0°C en 35°C. Indien het dus vriest, gebruik je hem buiten beter niet. Als de thermometer -20°C aangeeft, schakel je hem zelfs het best helemaal uit. 
   
 2. Gebruik een hoesje 

  Net zoals wij zelf een jas dragen om ons te beschermen tegen de koude, zo helpt een hoes voor je iPhone. Dit is echter enkel een oplossing op korte termijn. De hoes zorgt dat je iPhone minder snel 'te koud' wordt.
   
 3. Houd de iPhone warm als je hem niet gebruikt

  Als je je iPhone niet gebruikt, berg je hem best ergens warm op. We denken hierbij aan een binnenzak dicht bij je lichaam of ergens veilig binnen (zeker tijdens het skieën). Let op: de auto is geen goede plek om je iPhone in achter te laten. De temperatuur in een auto daalt namelijk zeer snel en neemt de koude van buiten over. 
   
 4.  Let op met opnieuw inschakelen

  Indien je je iPhone hebt uitgeschakeld om hem te beschermen tegen de vrieskou, wacht dan even voor je het toestel opnieuw inschakelt als je binnen bent. Laat de iPhone acclimatiseren zodat je schade en condensvorming kunt voorkomen. Eventjes geduld hebben dus!
   
 5. Neem een powerbank mee

  Door de koude loopt de batterij van je iPhone sneller leeg en kan het wel eens zijn dat je geen volledige dag met het toestel doorkomt op één lading. Neem dus zeker een powerbank mee zodat je tijdens de dag de iPhone kunt bijladen. Een belangrijke opmerking hierbij is dat de powerbank natuurlijk ook uitgerust is met een lithium-ion-batterij: die zal dus ook minder goed presteren dan normaal. 

Plaats een reactie