icon-shop-cart.svg
logo.svg
logo.svg
icon-lookinglass.svg
news_MacOSSierra.jpg

20/09/2016

MacOS Sierra is nu beschikbaar - Opgelet sommige software is niet meer compatibel!

Apple heeft MacOS Sierra op ons lostgelaten en kan nu gedownload worden via de Apple Apple Store. 

 

Opgepast, met de upgrade kunnen sommige programma's niet meer werken en moet er gewacht worden op een upgrade van de software fabricant. Heb je vragen neem met ons contact op of mocht je problemen ondervinden kan je altijd onze Hotline bereiken op het nummer: 056 26 05 78 of hl@lab9.be

 

Wat zijn de nieuwe mogelijkheden: 

 

Siri: Met Siri krijg je snel dingen voor elkaar.
De handige functies van Siri in iOS zijn
nu ook beschikbaar in macOS, plus nieuwe functies speciaal voor de Mac. Siri kan berichten sturen, op internet zoeken, bestanden zoeken, instellingen wijzigen en meer. Je kunt Siri-resultaten ook verslepen, kopiëren of er een speld bij zetten.

 

Foto's: De functie ‘Aandenkens’ maakt automatisch fotoverzamelingen van personen, plaatsen, vakanties, etc. In het album ‘Personen’ worden je foto’s geordend op basis van de personen op elke foto. In ‘Plaatsen’ zie je je foto’s op een wereldkaart. Je kunt ook naar foto’s van specifieke voorwerpen en plaatsen zoeken.

 

Berichten: Met nieuwe effecten kun je je berichten en gesprekken opleuken. Stuur een grote emoji, tik op een bericht en antwoord met een hartje of duim, speel YouTube-filmpjes af en bekijk een voorvertoning van een link. Vrienden kunnen je vanaf hun iPhone, iPad of iPod touch ook stickers sturen, Digital Touch-berichten, handgeschreven tekst en tekst in onzichtbare inkt.

 

Geoptimaliseerde opslag: Met deze functie maak je ruimte vrij
op je Mac. Als je weinig ruimte hebt, worden oude bestanden, foto’s, films en mailbijlagen automatisch verplaatst naar de cloud. Daar blijven ze toegankelijk. Recente bestanden en geoptimaliseerde foto’s blijven op je Mac staan. Je kunt ook eenvoudig bestanden of apps zoekenen verwijderen.

 

iTunes: Apple Music in iTunes is vernieuwd. Luister naar je favoriete hits en ontdek nieuwe nummers. Bij ‘Voor jou’ vind je suggesties voor nieuwe muziek. Onder ‘Blader’ vind je exclusieve en nieuwe releases, hitlijsten en afspeellijsten van Apple Music- redacteuren. Met de vernieuwde minispeler kun je tijdens het luisteren de tekst meelezen.

 

Tabbladen: Houd je vensters op orde met tabbladen. Dit werkt hetzelfde als in Safari, maar dan voor vrijwel al je Mac-apps, ook van andere fabrikanten. Blader eenvoudig door Pages-documenten in de schermvullende modus. En bekijk meerdere locaties in Kaarten zonder dat je het overzicht verliest.

 

Universeel klembord: Je kunt nu knippen en plakken tussen verschillende apparaten die bij elkaar in de buurt zijn. Het is heel simpel. Je kopieert een afbeelding, video of tekst in een app op het ene apparaat, en je plakt het in een app op een ander apparaat.