icon-shop-cart.svg
logo.svg
logo.svg
icon-lookinglass.svg
news-MacBookPro_sg.png

28/10/2016

De nieuwe baanbrekende MacBook Pro

We hebben er even moeten op wachten, maar het is zo ver. Apple heeft zijn nieuwe MacBook Pro geïntroduceerd. Het is de dunste en lichtste MacBook Pro ooit, waardoor het 15-inch model tot 23% compacter is. Het toestel is ook nog steeds beschikbaar in een 13- en 15-inch configuratie. 

 

Touch Bar

De functieknoppen op het toetsenbord zijn verdwenen. Deze worden vervangen door de Touch Bar. De Touch Bar is een OLED-strip waar de invulling telkens dynamisch wijzigt, afhankelijk van de actieve app. Standaard toont de Touch Bar de systeemopties zoals die op de oude functietoetsen zichtbaar waren zoals volume, schermhelderheid, en de regelaars voor iTunes. 

 

Voor professioneel gebruik is de Touch Bar zeker een aanrader, het werkt samen met onder andere Adobe PhotoShop, Sketch en Pixelmator. Ook Microsoft werkt aan Touch Bar-ondersteuning voor Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Skype for Business. Andere applicaties zullen zeker ook volgen.

 

 

Design

De nieuwe MacBook Pro heeft een volledig nieuw design gekregen en het toestel is nu ook verkrijgbaar in 2 kleuren: Silver en Space Gray. 

Naast de nieuwe kleuren werd de MacBook Pro compacter en werd het Force Touch-trackpad en toetsenbord volledig vernieuwd. Om te beginnen is het Force Touch-trackpad 2 keer zo groot als de oude generatie bij het 15-inch model. Verder beschikt de nieuwe MacBook Pro over een toetsenbord met het tweede generatie vlindermechanisme. Nu zijn de toesten veel stabieler, waardoor het typen nog vlotter gaat. 

 

Er werd ook aan het display gewerkt: de MacBook Pro heeft nu het beste Mac-diplay dat ooit werd gemaakt. Afbeeldingen zijn nu nog levender en er komen nog meer details levensecht naar voren. Het Retina-display op de MacBook Pro is even dun als bij de Macbook en is maar liefst 67% helderder en het scherm geeft tot 67% meer contrast. Met dit Retina-display ondersteunt de MacBook Pro een veel bredere kleurweergave. 

 

 

Krachtigste MacBook Pro ooit

De MacBook Pro wordt uitgerust met de laatste Skylake-processoren, geavanceerde graphics en razendsnelle SSD’s zorgen voor geweldige professionele prestaties. De nieuwe 15-inch MacBook Pro heeft een krachtige Radeon Pro discrete-level GPU die zorgt voor 2,3 keer betere prestaties dan de vorige generatie. De 13-inch MacBook Pro beschikt over een Intel Iris GPU en is twee keer sneller dan voorheen. Alle modellen hebben een SSD met sequentiële leessnelheden van meer dan 3 GBps en Thunderbolt 3 voor gestroomlijnde gegevensoverdracht, voeding en een twee keer grotere videobandbreedte in één enkele poort – waardoor gebruikers gelijktijdig, met één kabel, een 5K-display kunnen gebruiken en hun MacBook Pro kunnen opladen.

 

 

Nog enkele extra’s

  • Aanzienlijk grotere Force Touch-trackpads – 46 procent groter op de 13-inch MacBook Pro en twee keer zo groot op de 15-inch MacBook Pro
  • Sneller reagerend toetsenbord met comfortabele toetsen met een vernieuwd vlindermechanisme
  • Luider, levensechter geluid door speakers met een twee keer zo groot dynamisch bereik en verbeterde bas
  • macOS Sierra, ’s werelds meest geavanceerde desktopbesturingssysteem, met nieuwe features als integratie met Siri, Universeel klembord, Apple Pay op het internet en Foto’s, waarmee je je belangrijke momenten kunt herontdekken, je fotobibliotheek kunt indelen en op professioneel niveau foto’s kunt bewerken

Bekijk alle toestellen