icon-shop-cart.svg
logo.svg
logo.svg
icon-lookinglass.svg
news-ios11.jpg

08/06/2017

iOS 11 komt dit najaar uit met nieuwe functies voor iPhone en iPad

Apple liet eerder deze week een voorproefje zien van iOS 11. Deze grote update van ’s werelds meest geavanceerde mobiele besturingssysteem komt dit najaar uit en bevat nieuwe ervaringen en honderden nieuwe functies voor iPhone en iPad. Het is ook de grootste softwarerelease ooit voor iPad, met krachtige multitaskingfunctionaliteit, de Bestanden-app en meer toepassingen van Apple Pencil.

 

Helemaal nieuw voor honderden miljoenen iOS-devices is augmented reality (AR). Een nieuw platform biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om apps te bouwen waarmee gebruikers realtimebeelden kunnen aanvullen met virtuele content. Dankzij CoreML kunnen ontwikkelaars zelflerende apps maken die steeds slimmer worden en een voorspellend vermogen hebben. Andere functies zijn onder meer: vrienden betalen via Apple Pay, ‘Niet Storen’ in de auto zodat gebruikers hun aandacht bij het verkeer houden, nog meer intelligente features, een nieuwe Siri-stem en nieuwe professionele mogelijkheden in Foto’s en Camera.

 

Voor iPad is iOS11 de grootste release ooit. Dankzij iOS 11 wordt multitasking op een iPad nog krachtiger. Via een instelbaar dock heb je in elk scherm direct toegang tot veelgebruikte apps en documenten. De functie voor schakelen tussen apps is anders opgezet, zodat je makkelijker van de ene naar de andere actieve app kunt gaan via Split View en Slide Over. In de nieuwe Bestanden-app staan al je bestanden overzichtelijk bij elkaar, ongeacht hun opslaglocatie (lokaal, in iCloud Drive of bijvoorbeeld in Box of Dropbox). Drag & Drop kun je nu overal gebruiken, dus een afbeelding of tekst verplaatsen is zo gebeurd. Apple Pencil is nog verder geïntegreerd in iPad met ondersteuning voor inline tekenen en de nieuwe feature ‘Direct noteren’ die ervoor zorgt dat je Notities direct vanuit een vergrendeld scherm kunt openen door op het Apple Pencil-symbool te tikken.

 

iOS 11 is sinds deze week als preview beschikbaar voor ontwikkelaars. Voor alle iPhone- en iPad-gebruikers is deze nieuwe versie in het najaar beschikbaar als gratis software-update.