icon-lookinglass.svg
icon-shop-cart.svg
logo.svg
logo.svg
logo.svg
icon-lookinglass.svg
news-ipadpro2017.jpg

08/06/2017

Apple introduceert 10,5-inch iPad Pro en update van het 12,9-inch model

De 10,5-inch en 12,9-inch iPad Pro bevatten het meest geavanceerde display ter wereld en leveren baanbrekende prestaties.

 

Apple heeft eerde deze week een gloednieuwe 10,5-inch iPad Pro en een nieuwe 12,9-inch iPad Pro geïntroduceerd. Beide modellen hebben een display met ProMotion-technologie, waarmee dit het meest geavanceerde display ter wereld is. En dankzij de nieuwe A10X Fusion-chip leveren deze nieuwe iPad Pro-modellen ongekende prestaties.

 

De randen van het nieuwe 10,5-inch model zijn met bijna 40 procent teruggebracht, waardoor het vernieuwde Retina-display 20 procent groter is dan dat van de 9,7-inch iPad Pro. En deze nieuwe iPad Pro uiterst compact is en toch nog steeds minder dan 500 gram weegt. Tel daar de handige, nieuwe iPad-features van iOS 11 (vanaf dit najaar beschikbaar) bij op, zoals de gloednieuwe Bestanden-app, het aanpasbare Dock, de verbeterde multitaskingvoorzieningen en verdere integratie van Apple Pencil, en je weet dat iPad Pro alles in zich heeft om zowel je productiviteit als je creativiteit naar een hoger plan te tillen.

 

Het prachtige Retina-display van iPad Pro is vernieuwd en is nu voorzien van ProMotion, een nieuwe technologie die een refresh-rate tot 120 Hz mogelijk maakt. Daardoor verloopt het scrollen mooi vloeiend, reageert alles sneller en komen bewegende beelden nog beter tot hun recht. Dankzij ProMotion reageert ook Apple Pencil nog sneller met een latentie van slechts 20 ms: de laagste binnen onze industrietak. Het resultaat is dat tekenen nog natuurlijker en vloeiender aanvoelt. ProMotion zorgt daarnaast voor een nog betere beeldkwaliteit en vermindert het stroomverbruik door de refresh-rate automatisch aan te passen aan de mate van beweging van de content op het scherm.  

 

iOS 11 maakt iPad nog veelzijdiger en bevat allerlei nieuwe features voor iPad, zoals:

  • Een nieuw, aanpasbaar Dock waarmee je direct bij je meest gebruikte apps en bestanden kunt, ongeacht in welke app je bezig bent.
  • Verbeterde multitaskingfunctionaliteit, waaronder een vernieuwde App Switcher die Spaces in iOS introduceert. Daardoor schakel je makkelijker tussen actieve apps, ook als je er twee tegelijk geopend hebt in Split View. Bovendien werkt dit ook in Slide Over.
  • De nieuwe Bestanden-app, die alles netjes bij elkaar houdt, ongeacht of de bestanden lokaal, op iCloud Drive of in Box, Dropbox of een andere cloudservice staan.
  • Multi-Touch Drag & Drop, een voorziening die altijd en overal op iPad Pro beschikbaar is en waarmee je tekst, foto’s en bestanden van de ene app naar de andere kunt verplaatsen.
  • Een nieuwe documentenscanner in Notities, waarmee je documenten van één of meer pagina’s kunt scannen. Om de leesbaarheid te vergroten, worden eventuele schaduwen verwijderd en past de scanner filters toe.
  • Nauwere integratie met Apple Pencil, zoals de mogelijkheid om iets te tekenen bij tekst die je in Notities en Mail schrijft, de Direct markeren-feature waarmee je makkelijk een document ondertekent, een pdf annoteert of op een schermafbeelding tekent, en het nieuwe Direct noteren, dat Notities opent vanaf het toegangsscherm zodra je met Apple Pencil op het display tikt. En wil je snel even naar handgeschreven tekst of tekens zoeken, dan kan dat met de nieuwe Handgeschreven tekst zoeken-feature.

Apple Pencil en Smart Keyboard (afzonderlijk verkrijgbaar) maken iPad Pro nog nauwkeuriger en handiger in het gebruik. De geavanceerde sensoren in Apple Pencil meten zowel de druk als de hoek, waardoor tekenen, annoteren en aantekeningen maken heel natuurlijk aanvoelt. Voor de 10,5-inch iPad Pro is er een nieuw Smart Keyboard van volledig formaat ontworpen. Dit is een dun maar supersterk toetsenbord dat je nooit hoeft op te laden of via Bluetooth hoeft te koppelen en dat je bovendien heel makkelijk opvouwt tot een Smart Cover.