icon-shop-cart.svg
logo.svg
logo.svg
icon-lookinglass.svg
news-appletv4K.jpg

14/09/2017

Apple TV 4K: bioscoopervaring in jouw huiskamer

Op 12 september 2017 introduceerde Apple de nieuwe Apple TV 4K. Het device ondersteunt 4K en High Dynamic Range (HDR), wat een zeer scherp en helder beeld, echtere kleuren en veel meer detail in donkere en lichte scènes geeft. Als filmliefhebber geniet je met de Apple TV 4K van een steeds groeiende verzameling 4K HDR-films in iTunes. Ben je iTunes-gebruiker? Dan krijg je daarnaast automatisch 4K HDR-versies van films die je eerder aanschafte, van zodra die beschikbaar worden uiteraard. En binnenkort kan je via jouw Apple TV 4K ook 4K HDR-content van videodiensten als Netflix en Amazon Prim Video bekijken.

 

De lancering van de Apple TV 4K betekent ook een kleine update van de Siri Remote, die nu een witte cirkel om de menuknop heeft.

 

4K en HDR

Apple bouwde de baanbrekende A10X Fusion-chip in de Apple TV 4K in, dezelfde krachtbron van iPad Pro. Dit biedt kijkers een schitterende 4K HDR-ervaring. Enkele details:

  • Dolby Vision én HDR10 worden ondersteund zodat je op elke HDR-TV kan genieten van films en tv-programma’s in uitstekende kwaliteit
  • Dankzij de ingebouwde high-performance 4K-videoschaling ziet HD-content er op een 4K-tv beter uit dan ooit
  • Als gebruiker geniet je altijd van de hoogst mogelijke resolutie zodat je het meeste uit jouw TV kan halen, eender welke TV
  • De Apple TV 4K detecteert automatisch alle mogelijkheden om zo zijn instellingen te optimaliseren voor de best mogelijke beeldkwaliteit

Siri en de Apple TV-app

Siri ken je misschien al. Maar je kan op jouw Apple TV 4K ook content doorzoeken en afspelen via stembediening (Siri). Zo vind je bijvoorbeeld heel makkelijk films en TV-programma’s in de hoogst mogelijke kwaliteit: “Show me movies in 4K”. In de TV-app verzamel je dan weer al jouw favoriete programma’s en films. Diezelfde app ondersteunt ruim 60 diensten en wordt nog voor 2017 uitgebreid naar zeven landen (VS, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk) opdat je tv-programma’s en films van verschillende apps nog makkelijker kan ontdekken vanuit één overzicht.

 

Apple TV in jouw huis

De Apple TV 4K is de perfecte aanvulling voor elk gezin: geweldige apps, foto’s, video’s, muziek en veel meer. Zo kan je foto’s en video’s op jouw iPhone of iPad zonder problemen op het grote scherm aan jouw vrienden en familie laten zien. Of kan je vanop deze toestellen ook films, tv-programma’s en eigen video’s sturen naar de TV. En later dit jaar voorziet Apple een ondersteuning van Apple TV voor AirPlay 2. Dat wil zeggen dat Apple TV meerdere speakers die compatibel zijn met AirPlay 2 zal kunnen bedienen plus thuisbioscoopspeakers.

 

Zoals je leest, gaat Apple TV veel verder dan entertainment. Het helpt Apple’s visie op het slimme huis te realiseren. Aangezien je Apple TV altijd thuis laat, is hij het ideale middelpunt voor alle HomeKit-accessoires en hun bediening op afstand of huisautomatisering.