logo.svg
logo.svg

Apple in het onderwijs

Apple in het onderwijs

Er gebeuren mooie dingen als je gebruikmaakt van Apple producten tijdens de les. Voor elke leerling afzonderlijk kun je een specifieke uitdaging creëren. En de lessen boeien meer omdat de leerstof geluid maakt, beweegt en aangeraakt kan worden. Opdrachten kunnen in allerlei vormen worden gegoten. Denk hierbij aan schetsen, muziekstukken, grafieken, codes en voorstellingen. Op deze manier verandert huiswerk van iets wat ze móéten doen in iets wat ze leuk vinden om te doen.

 

Onze producten

De beste leermiddelen zijn die middelen die leerlingen het liefst gebruiken.

 

iPad, Mac en Apple TV zorgen dat er meer mogelijk is in de klas en erbuiten. iPad biedt het leertraject tal van nieuwe opties. Mac is gemaakt voor creativiteit. En Apple TV helpt je om je klas te blijven boeien.

 

IT en implementatie

Wij zorgen ervoor dat het inzetten van Apple devices net zo eenvoudig is als het gebruik.

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om leerlingen en leerkrachten een iPad en Mac in handen te geven. We hebben de configuratie versimpeld, dus je kunt iedereen op school snel in je systeem opnemen, alle devices automatisch van de juiste instellingen voorzien en in één moeite door apps en boeken kopen en distribueren.

 

Inspiratie voor leerkrachten

Ideeën die je voor, tijdens en na de les van pas kunnen komen.

Met deze tips, lesmaterialen, verhalen en andere hulpmiddelen benut je je Apple producten optimaal. Ook vind je hier nieuwe inspiratie voor je lessen.

 

Apple Teacher

AppleTeacher-Apple.png

 

Apple Teacher is een gratis professioneel onderwijs­programma dat ontwikkeld is om leerkrachten te ondersteunen bij het gebruik van Apple producten voor lesgeven en leren. Als leerkracht kun je op iPad en Mac vaardigheden ontwikkelen en die direct toepassen in de klas. Daarnaast krijg je erkenning voor alle nieuwe dingen die je leert en word je beloond voor je dagelijkse inspanningen.

 

iOS

iOSinEdu.png

 

Technologie kan het onderwijs vernieuwen. En met iPad – met zijn krachtige voorzieningen en apps – zijn nieuwe, uitdagende educatieve mogelijkheden direct binnen handbereik.

VPP (Volume Perchase Program)

vpp.png

 

Of je nu tien of tienduizend medewerkers hebt, met het Volume Purchase Program (VPP) kan je eenvoudig de apps en boeken zoeken, kopen en distribueren die het best aansluiten aan de behoeftes van uw school. 

 

Volume-aankopen van apps en boeken.

Koop apps van wereldklasse en aantrekkelijke interactieve boeken in grote volumes, en maak innovatie toegankelijk voor je complete personeelsbestand. Via de VPP-store koop je zowel apps voor de Mac en iOS als boeken uit de iBooks Store. Er zijn ook gratis apps en boeken beschikbaar, zodat je de leerlingen en studenten kunt voorzien van alle tools die ze nodig hebben om productief aan de slag te gaan.

 

Aangepaste education-apps aanschaffen.

Vergroot de mogelijkheden van iPhone en iPad met apps op maat. Applicaties voor het onderwijs op maat voor iOS worden speciaal voor de school gemaakt door externe ontwikkelaars. Je kunt ze via de VPP-store aanschaffen en er zo voor zorgen dat de school precies krijgt wat het nodig heeft.

 

Distributie stroomlijnen.

Via MDM-oplossingen (Mobile Device Management) kan je apps en boeken aan gebruikers of groepen toewijzen en zo precies bepalen door wie en hoe jouw materiaal wordt gebruikt. Als apps niet langer nodig zijn, kunnen ze aan een andere gebruiker worden toegewezen. Je kunt materiaal ook distribueren met behulp van inwisselcodes waarbij een app of boek rechtstreeks en voor onbepaalde tijd aan gebruikers wordt overgedragen.

MacOS

macOS.png

 

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Alles wat jij met je Mac wilt doen, begint hier. Met macOS maak je gemakkelijk geweldige dingen en zelfs de meest alledaagse taken worden leuk om te doen. Het is zo ontworpen dat alle mogelijkheden van je Mac worden benut. Als je een iPhone gewend bent, voel je je direct thuis op een Mac. Bovendien werkt hij met je iPhone samen zoals geen enkele andere computer dat kan.

 

Wat een Mac bijvoorbeeld zo goed maakt, is dat hij standaard is voorzien van prachtig vormgegeven apps, waar je elke dag met plezier gebruik van maakt. Met de apps in OS X El Capitan kun je de dingen die je het meest doet, zoals internetten, e‑mailen, notities maken of foto’s bewerken, op nog meer manieren aanpakken.

Everyone Can Code

EveryOneCanCode_Education.png

 

Leerkracht helpt leerling met een programma op iPad.
Iedereen kan programmeren. Technologie heeft een taal. En die heet: programmeer­code. Wij vinden dat programmeren een essentiële vaardigheid is. Als je leert programmeren, leer je problemen oplossen en op een creatieve manier samenwerken. Bovendien leer je apps bouwen waarmee je ideeën tot leven komen. Wij zijn van mening dat iedereen de kans zou moeten krijgen om iets te maken dat de wereld kan veranderen. Daarom hebben we een programma ontworpen waarmee iedereen code kan leren, schrijven en onderwijzen.

DEP (Device Enrolment Program)

DEP.png

 

Het Device Enrollment Program (DEP) biedt een snelle, gestroomlijnde manier om iOS-apparaten die schooleigendom zijn in gebruik te nemen. Dit gebeurt door de MDM-activatie en supervisie van apparaten tijdens de configuratie die worden geautomatiseerd. 

 

Implementatie op afstand

Gebruikers kunnen snel aan de slag, zonder dat je hun apparaten fysiek in handen hoeft te zijn van een ICT medewerker. Wanneer de MDM activatie bij grootschalige iOS-implementaties wordt geautomatiseerd, kunnen gebruikers onmiddellijk accounts instellen en configureren en op een draadloze manier apps toewijzen.

 

Draadloze supervisie

Draadloze supervisie biedt een hoger niveau van apparaatbeheer voor iOS-apparaten in een school omgeving. Je kunt deze modus tijdens de configuratie draadloos inschakelen en zo aanvullende beperkingen instellen, bijvoorbeeld iMessage of AirDrop uitschakelen. Draadloze supervisie biedt je bovendien toegang tot aanvullende apparaatconfiguraties en -voorzieningen, zoals het filteren van webmateriaal en de één‑app‑modus.

 

Gestroomlijnde configuratie

Met DEP kun je gebruikers nog gemakkelijker met iPad en iPhone laten werken. Nadat de apparaten aan je MDM-server zijn gekoppeld, helpt de ingebouwde configuratie-assistent om het activeringsproces uit te voeren. Je kunt de configuratie nog verder stroomlijnen door bepaalde schermen van het configuratieproces over te slaan bij het ingebruik nemen van het toestel. 

Apple producten voor het onderwijs