logo.svg
logo.svg
Banner-AppleTeacher.jpg

Apple Teacher

Apple Teacher

Apple Teacher is een gratis professioneel onderwijs­programma dat ontwikkeld is om leerkrachten te ondersteunen bij het gebruik van Apple producten voor lesgeven en leren. Als leerkracht kun je op iPad en Mac vaardigheden ontwikkelen en die direct toepassen in de klas. Daarnaast krijg je erkenning voor alle nieuwe dingen die je leert en word je beloond voor je dagelijkse inspanningen.

 

Een professioneel leertraject.

combo-teacherapp.png

 

Wanneer je je aanmeldt voor het Apple Teacher-programma, ga je in je eigen tempo een zelfstudie volgen via het Apple Teacher Learning Center en onze Multi-Touch-basishandleidingen voor iPad en Mac.


Het programma is beschikbaar voor alle leerkrachten. Voor scholen en scholen­gemeenschappen is het een manier om hun docenten gratis professionele trainingen aan te bieden. Het maakt niet uit hoeveel ervaring je met Apple producten hebt en hoeveel devices er in de klas worden gebruikt. Apple Teacher biedt alle tools die je nodig hebt om met iPad en Mac al je leerlingen te bereiken.

Apple Distinguished Educators

Dit zijn doorgewinterde leerkrachten die veel ervaring hebben met het toepassen van Apple producten in het onderwijs. Ze schrijven en publiceren regelmatig Multi-Touch-boeken en cursussen in iTunes U. Je komt ze ook tegen als sprekers op vakevenementen. De ADE’s zijn het hele schooljaar elke dinsdagavond beschikbaar voor chats via Twitter. Ze beantwoorden dan vragen en delen hun ideeën, tips en ervaringen met het gebruik van Apple producten in het onderwijs.

 

Apple Teacher worden, leuk en niet moeilijk

iPad-teacherapp.png


1 - Meld je aan.

Je meldt je aan met je persoonlijke Apple ID. Vervolgens ontvang je een welkomstmail waarin wordt uitgelegd wat het Apple Teacher Learning Center inhoudt. Dit interactieve platform is specifiek opgezet voor leerkrachten. Je vindt er speciaal geselecteerde informatiebronnen, onderwijs­verzamelingen, producttips, ideeën voor lessen, en kunt je laten inspireren door vakgenoten.


2 - Werk aan je vaardigheden.

Met behulp van de Apple Teacher-basishandleidingen leer je de eerste beginselen van lesgeven en leren met een iPad en Mac. Deze interactieve gidsen zijn zo opgezet dat er meerdere manieren zijn om je de stof eigen te maken. Ze bevatten al het materiaal en alle instructies die je nodig hebt om je eigen projecten te maken in iMovie, GarageBand, Keynote, Pages en Numbers. Je leert ook hoe je apps met elkaar kunt combineren om zo je lessen en andere onderwijsactivi­teiten op een creatieve en productieve manier in te vullen.


3 - Verdien erkenning.

op de som nemen en de interactieve toetsen van het Apple Teacher Learning Center maken. Voor elke toets die je haalt, krijg je een badge. Zo houd je op een leuke manier je vorderingen bij. Wanneer je alle acht iPad- of Mac-badges hebt verzameld, mag je het officiële Apple Teacher-logo voeren. Als je als Apple Teacher nog een stapje verder wilt, kun je leren programmeren met Swift Playgrounds en hierin lesgeven..