logo.svg
logo.svg

Diensten voor het onderwijs

Infosessies Lab9 Education

Lab9 biedt zowel voor de leraar als de ICT-coördinator gratis cursussen en begeleiding aan.

Hierbij geven we zowel aandacht aan het technologisch als het pedagogisch aspect. Zo komen er bijvoorbeeld specifieke oplossingen aan bod voor het beheer van uw iPads in de klas, waarbij de gebruiksvriendelijkheid en eenvoud wordt aangetoond waarmee de leraar zijn leerlingen kan begeleiden en zelfs persoonlijk kan aansturen.

 

In samenwerking met ICT atelier (www.ictatelier.be) wordt dan weer ingegaan het pedagogische. We adviseren specifieke apps en leren u hoe u zelf een cursus kunt opstellen. Hoe maak je bv. een quiz op voor uw leerlingen ? Via hands-on oefeningen krijgt u alles goed onder de knie.

Infosessie_Pedagogisch copy.png

Pedagogische sessie - iPad in de vakken

Met een iPad heb je alles wat je nodig hebt voor school gewoon bij de hand. Bij de App Store kun je inmiddels vele duizenden apps downloaden, bijvoorbeeld om muziek te maken, te filmen of teksten te schrijven. En geef je zelf les, dan kun je apps downloaden om de progressie van je leerlingen bij te houden en alles netjes op orde te houden. En dat is nog maar het begin.

 

iPad-apps vergroten de onderwijsmogelijkheden, zowel in de klas als daarbuiten. Of het nu gaat om interactieve verhalen, fijne motoriek of een videoprogramma, er is voor elk wat wils.

 

In deze sessie hebben we het over apps en interactieve verhalen per thema, maar ook praktijkvoorbeelden van collega's die reeds jaren lesgeven met iPads.

 

DATUM EN LOCATIES

 

08/02/2017 - Lab9 Brugge (Geldmuntstraat 18, 8000 Brugge)

15/07/2017 - Lab9 Kortrijk (Lange Steenstraat 6, 8500 kortrijk)

 

KOSTPRIJS

 

Gratis

 

INSCHRIJVEN

 

Infosessie_Deployment.png

Praktische sessie - iPad deployment met Zuludesk

Als ICT-Coordinator wil je  graag op de meest efficiënte manier deze iPad's gaan beheren.  Je vindt in deze sessies relevante info en know-how om meteen aan de slag te gaan met uw iPads. We nodigen je graag uit voor de infosessie over iPad deployment in het onderwijs.

 

Tijdens deze sessie richten we ons op het gebruik van Zuludesk. Met Zuludesk beheer je al uw toesellen binnen het onderwijs. Hiervoor is de MDM-tool dan ook speciaal voor gemaakt. Dankzij de eenvoudige intuïtieve interface beheer je in een handomdraai alle iPads binnen uw schoolomgeving. 

 

DATUM EN LOCATIES

 

26/04/2017 - Lab9 Aalst (Kattestraat 23, 9300 Aalst)

 

KOSTPRIJS

 

Gratis

 

INSCHRIJVEN

 

Wifisurvey.png

Een stabiele wifi op uw school

Om een vlotte werking te garanderen hebt u nood aan een stabiele en professionele wifi verbinding op uw school. Daarom bieden wij u de mogelijkheid aan om een opmeting ter plaatse uit te voeren. Zo kunnen wij u de meest efficiënte draadloze oplossing voorstellen. 

We meten op alle locaties de internet verbinding uit, waarbij er rekening wordt gehouden met grootte van ruimtes, gebruikte bouwconstructies en aantal leerlingen.  Zo kunnen we de precies de plaats bepalen voor de access points.

 

Op basis van deze wifi-analyse maken wij u een kostenbesparende offerte op.

Zuludesk.png

Zuludesk, MDM beheer uw iPads

Beheer al u toestellen met Zuludesk, deze MDM power-tool is perfect voor het onderwijs. Dankzij de eenvoudige intuïtieve interface beheer je in een handomdraai alle iPads binnen uw schoolomgeving. 

 

Contacteer ons, we geven u graag advies.

 

AdobeEducation.png

Adobe Creative Cloud

Bied docenten nieuwe mogelijkheden om te inspireren. Bied studenten nieuwe mogelijkheden om zichzelf uit te drukken. Bied personeelsleden nieuwe manieren om samen te werken. Ontvang de nieuwste creatieve apps en services van Adobe in Creative Cloud. 

 

De kracht van Adobe’s toonaangevende desktop-apps voor ontwerp, web, video en fotografie is nu uitgebreid naar mobiele apparaten. Nu kunnen studenten, docenten en personeelsleden overal werken waar de inspiratie toeslaat.

 

De desktop- en mobiele apps van Creative Cloud zijn naadloos met elkaar verbonden, zodat je een project kan starten op één apparaat en het project kunnen voltooien op een ander apparaat. Gebruikers kunnen ook creatieve assets delen met andere Creative Cloud-leden. Een geheel nieuwe manier van 

 

Ongeacht of je licenties moet aanschaffen voor een kleine groep of afdeling, een klaslokaal of een vaklokaal, of voor je hele instelling, je vindt altijd een licentieoptie die voldoet aan je implementatievereisten.