icon-lookinglass.svg
icon-lookinglass.svg
icon-shop-cart.svg
logo.svg
logo.svg
logo.svg
icon-lookinglass.svg
Webbanner - Cami pagina.png

Lab9 neemt Brusselse Apple-reseller CAMi over

 

West-Vlaamse Apple-specialist krijgt winkels in Brussel en Luik in handen

 

Kortrijk, 22 oktober 2018 – De West-Vlaamse Apple Premium Reseller Lab9 neemt zijn Brusselse sectorgenoot CAMi over. Lab9 krijgt er zo een winkel in Brussel en een in Luik bij. Zo stijgt het aantal winkels van Lab9 van 5 naar 7. De vestigingen en het personeel van CAMi blijven behouden. Lab9 wil in Brussel en Luik naast retail vooral meer diensten voor bedrijven en scholen ontwikkelen. Daarnaast wordt er samengewerkt met de Apple Store voor service in Brussel.

 

CAMi is met zijn 35 lentes de oudste Apple Premium Reseller (APR) van België. Momenteel heeft CAMi een vestiging op de Charleroisesteenweg in Brussel en een op de Place Saint-Lambert in Luik. Deze winkels komen nu in handen van de West-Vlaamse sectorgenoot Lab9. Op termijn zal het merk CAMi verdwijnen en opgaan in Lab9. Het bedrag van de overname wordt niet bekend gemaakt.

 

CAMi stelt momenteel 14 mensen te werk in de twee winkels en in een technisch centrum. Het personeel wordt integraal overgenomen door Lab9. “Ik ben zeer gelukkig met de overgang”, zegt Jacques Halfon, eigenaar van CAMi. “Ik heb al lang de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en dan is het tijd om de fakkel door te geven. Bovendien was er met Lab9 meteen een positieve klik. Ik zie dit dan ook als een goed huwelijk, en ik ben erg blij dat de continuïteit van het bedrijf gegarandeerd is.”

 

Lab9 krijgt met de aankoop winkels in Brussel en Luik in handen. “CAMi heeft natuurlijk erg mooie winkels op 2 aantrekkelijke locaties”, zegt Geert Coolman, CEO van Lab9. Lab9 heeft zijn wortels in Kortrijk en heeft momenteel al 5 winkels: in Brugge, Kortrijk, Roeselare, Ieper en Aalst. Concurrentie van de Apple Store in Brussel, vreest Coolman niet. “We stemmen ons aanbod en onze service daarop af. De bedoeling is om met hen een goede samenwerking op te zetten. We maken het verschil met ons deskundig personeel en met onze flexibiliteit”, klinkt het.

 

Ontwikkeling in B2B en onderwijs

Door de Brusselse en Waalse markt aan te boren, zet Lab9 een belangrijke volgende stap in zijn groei. “Het was onze doelstelling om in 2018 een Tier 1-Apple Premium Reseller te worden en met deze overname bereiken we dat doel”, zegt Coolman. “Nu de overname afgerond is, zullen we de winkels van CAMi rebranden en het servicepunt in Brussel verder ontwikkelen. In onze dienstverlening voor particulieren staan we al sterk, maar door onze mensen verder op te leiden willen we onze service naar een nog hoger niveau brengen.”

 

Lab9 was al de tweede grootste Apple Premium Reseller in België. Met de overname van CAMi wordt deze positie extra versterkt. Lab9 wil echter niet op haar lauweren rusten. “Er zit nog erg veel groei in de ontwikkeling van onze toepassingen voor bedrijven”, zegt Coolman. “Als we zien hoe Apple zich als merk positioneert en zich ontwikkelt, liggen daar voor ons de beste kansen. Zeker in Brussel en in Luik zullen we ons verder concentreren op ons B2B- en Education-verhaal. CAMi had dat aanbod immers nog niet, terwijl zowel Brussel als Luik zich daar als regio net uitstekend toe lenen. Via ons moederbedrijf Online Grafics hebben wij daar al meer dan 25 jaar ervaring mee. We willen met die expertise uiteraard nieuwe markten aanboren.”

winkels-brussel-01.jpg
winkels-luik-01.jpg