Trade in

APPLE TRADE-IN

Ruil in wat je hebt voor wat je wilt.

Lab9 neemt je oude toestel over. Je krijgt een directe korting op je nieuwe aankoop, of je ontvangt de inruilwaarde in de vorm van een waardebon voor later*. Aan jou de keuze.

Een upgrade was nog nooit zo interessant!

Overnametool

Zoek de waarde van je oude toestel op. Daarna kan je in een van onze winkels terecht, of de overname zelf online verder regelen.

Hoe werkt het?

OPTIE 1: Kom langs met je toestel in een Lab9-winkel in je buurt


Met onze online overnametool kan je alvast de geschatte waarde van je oude toestel opzoeken. Daarna krijg je de keuze om de procedure online verder af te handelen en je toestel zelf op te sturen. Je kan ook terecht in een van onze winkels waar onze medewerkers je verder zullen helpen. Ze zullen je toestel controleren en een definitieve waarde bepalen.

Deze waarde krijg je in de vorm van een directe korting wanneer je dadelijk een nieuwe aankoop doet, of in de vorm van een waardebon voor een latere aankoop.*

01
01

Zoek de waarde van je oude Mac, iPad, iPhone of Apple Watch op in de overnametool.

Zo heb je alvast een realistische schatting van de waarde van je toestel.

02
02

Maak een reservekopie van je oude toestel, zodat je geen belangrijke data verliest.

Schakel daarna de "Zoek mijn"-functie via je iCloud-account uit.

03
03

Indien je de overname niet online wilt afhandelen en je toestel niet zelf wilt opsturen, dan kan je terecht in een Lab9-winkel waar onze medewerkers je met plezier verder zullen helpen.

04
04

Onze medewerkers zullen een visuele en technische controle van je toestel uitvoeren.

Hierna kan de definitieve waarde bepaald en overeengekomen worden.

OPTIE 2: Regel de overname van je toestel zelf online via onze overnametool


Met onze online overnametool kan je de geschatte waarde van je oude toestel opzoeken en uiteindelijk registreren om op te sturen. Je krijgt een verzendlabel, waarmee je bij een verzendpunt terecht kan. Zo komt het rechtstreeks bij onze overnamepartner terecht, waar het onderzocht en getest zal worden. Daarna wordt de definitieve waarde bepaald en bevestigd via mail. Deze waarde kan dus afwijken van de oorspronkele schatting in de tool.

Indien je akkoord gaat, zal je een waardebon (gift voucher code) via mail ontvangen, die je kan gebruiken in de Lab9-winkels of online op onze webshop.*

01
01

Zoek de waarde van je oude Mac, iPad, iPhone of Apple Watch op in de overnametool.

Zo heb je alvast een realistische schatting van de waarde van je toestel.

02
02

Maak een reservekopie van je oude toestel, zodat je geen belangrijke data verliest.

Schakel daarna de "Zoek mijn"-functie via je iCloud-account uit.

03
03

Druk het verzendlabel af, pak je toestel veilig in in een stevige doos en plak het verzendlabel er op.

Breng dit pakket naar een verzendpunt in je buurt.

04
04

De uiteindelijk waarde van je oude toestel wordt bevestigd en je krijgt een waardebon die je kan gebruiken in een van onze winkels of online op onze webshop.

* Door gebruik te maken van onze overnamedienst, stem je in met de algemene voorwaarden ervan:

  • De waarde van je huidig toestel wordt berekend via de online overnametool. De waarde die de tool aangeeft is indicatief. Pas na controle van het toestel door onze medewerkers in de winkel of onze overnamepartner zal een definitieve waarde bepaald worden. Bij de controle van het toestel worden een aantal tests uitgevoerd om de staat van het toestel te bepalen. De uiteindelijke waarde kan dus lager zijn dan aangegeven in de tool.
  • De gezondheid van de batterij is een belangrijke factor in de waardebepaling van je toestel. Als de batterijcapaciteit te laag is of als de batterij onvoldoende de batterijlading kan vasthouden, bedraagt de overnamewaarde 0 euro.
  • Enkel toestellen die opgenomen zijn in de tool komen in aanmerking voor overname. De tool wordt op regelmatige tijdstippen geüpdatet. Toestellen met een inscriptie worden niet overgenomen.​​
  • Find My moet uitgeschakeld zijn alvorens je het toestel aanbiedt in één van onze winkels. Toestellen waar dit nog actief op is, kunnen niet overgenomen worden.
  • Indien na de overname onmiddellijk een nieuw toestel gekocht wordt, zal het overnamebedrag in mindering gebracht worden van deze aankoop. Bij een resterend saldo ontvang je een waardebon, die je kan gebruiken in alle Lab9-winkels of op onze webshop. Deze waardebon is 1 jaar geldig. Het overnamebedrag wordt nooit cash uitbetaald.
  • De data op je huidige toestel zal gewist worden. Neem dus steeds vooraf een reservekopie, indien nodig. Lab9 kan in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor het verlies van data. Indien gewenst kan Lab9 data overplaatsen van je huidige naar je nieuwe toestel. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn. Onze medewerkers in de winkels kunnen je hierover meer informatie geven.
  • Lab9 geeft je oude toestel via een partner een tweede leven. Dit wil zeggen dat het na een revisie ofwel klaar gemaakt wordt voor hergebruik, ofwel gerecycleerd wordt.
  • Als je er voor kiest je oude toestel zelf op te sturen, kan je met eventuele vragen terecht op dit e-mailadres: trade-in@lab9.be